Hrvatski školski sportski savez (HŠSS), u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA) provodi već osmu godinu natječaj pod nazivom Školski sport i olimpijski pokret. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je  Olimpijski plakat, a učenici su trebali zamisliti da se olimpijske igre održavaju u njihovom gradu ili gradu u blizini stanovanja te izraditi plakat tih olimpijskih igara. Na natječaj se ove godine javilo 75 školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske koje su poslale ukupno 119 učeničkih radova. Ocjenjivački sud, u sastavu: Ana Popovčić (Hrvatska olimpijska akademija), Goran Jukić (Hrvatski školski sportski savez) i Darko Gregec, prof. likovne kulture – izrazio je zadovoljstvo količinom i kvalitetom pristiglih radova, te je na sjednici održanoj 23. travnja u prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora, odlučio o pobjednicima natječaja.

U kategoriji osnovnih škola prvo mjesto osvojio je rad učenice Doris Žderić iz O. Š. Vladimir Nazor iz Ploča (ŠSD Ploče)

Dana 22. svibnja 2019. godine u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Ploče je dodijeljeno priznanje učenici 8. b razreda, Doris Žderić. U ime Školskog športskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije, priznanje je uručio predsjednik, Boris Krstičević. Priznanje je dodijeljeno i Osnovnoj školi Vladimira Nazora iz Ploča (ŠSD Ploče) pod vodstvom učitelja TZK Frane Božića.

Osim priznanja, kao prvoplasirano školsko sportsko društvo, škola će dobiti paket sportske opreme i rekvizita u vrijednosti od 6.000,00 kuna. Doris će uz priznanje dobiti sportsku opremu i rekvizite u vrijednosti od 1.200,00 kuna za osvojeno prvo mjesto.

Izložba svih radova biti će postavljena na završnici školskih prvenstava u Poreču, te na završnici svjetskog školskog prvenstva u atletici u Splitu.