Boris Krstičević

Nagradu za životno djelo Hrvatskog školskog sportskog saveza dobio je profesor Boris Krstičević.

Gospodin Boris Krstičević rođen je 08.07.1956. godine u Metkoviću. Pedagoški fakultet završio je u Rijeci 1981.godine i stekao zvanje profesora.

Bio je aktivni sportaš – nogometaš. Nogomet je počeo igrati sedamdesetih godina i igra sve do 1990.godine kada prestajem aktivno igrati i počinje se aktivno baviti trenerskim poslom što radi do današnjeg dana. Nogomet je igrao Nogometnom klubu Jadran Ploče, kao student u riječkom NK Orijentu i u NK Neretva Metković  (II Hrvatska liga).

Za svoje igranje proglašen je najboljim športašem Grada Ploča 1979.godine.

Kao zaposlenik Županijskog ureda za prosvjetu, kulturu, informiranje i šport  Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovao je u osnivanju Županijskog saveza školskog sporta Dubrovačko-neretvanske županije, te je  na osnivačkoj skupštini 1996.god.postao član Izvršnog odbora Saveza, zadužen za koordinaciju rada Saveza za dolinu Neretve. Savez je 1999. godine stekao pravni status upisom u registar udruga. Predsjednik je županijskog saveza školskog sporta Dubrovačko-neretvanske županije od 2005. godine.

Od 2001. godine kao član Organizacijskog odbora sudjeluje u  organizaciji Državnog prvenstva školskih športskih društava osnovnih i srednjih škola i to kao koordinator za mali nogomet, kao predsjednik disciplinske komisije Hrvatskog školskog športskog saveza te kao predsjednik Tehničke komisije za mali nogomet pri HŠSS. Bio je voditelj delegacije na svjetskom prvenstvo srednjih škola u malom nogometu, koje se održalo u Antaliji u Turskoj 2012. godine.

            Za svoj doprinos radu Županijskog saveza školskog športa Dubrovačko-neretvanske županije 2015. godine dobio je „Nagradu za doprinos razvoju školskih športskih institucija“.

Vlaho Zlošilo

Profesor Vlaho Zlošilo dobio je nagradu Hrvatskog školskog sportskog saveza u kategoriji Doprinos razvoju školskog športa.

Gospodin Vlaho Zlošilo rođen je  1.studenoga 1962. u Dubrovniku.

Školovao se u Osnovnoj školi Miše Simoni, Dubrovnik, srednjoškolsko obrazovanje u  Centaru za odgoj i usmjereno obrazovanje Dubrovnik, a nakon toga diplomirao je 1987. godine na Fakultetu za fizičku kulturu, Zagreb  i stekao zvanje profesora.

Zaposlen je kao nastavnik TZK od rujna 1987.u Centru za odgoj i usmjereno obrazovanje Dubrovnik, u Turisričkoj i ugostiteljskoj školi od 1990 i u Gimnaziji Dubrovnik od 1996. gdje radi i danas.

 

Jedan je od osnivača, igrač i 18 godina tajnik Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor (1987. – 1995.),

jedan je od osnivača igrač i 18 godina tajnik Badmintonskog kluba Dubrovnik (1999. – 2017.)

Sada je član uprave i natjecatelj u Triatlon klubu Dubrovnik (od 2018.)

 

Bio je član Inicijalnog odbora za osnivanje Županijskog saveza školskog sporta Dubrovačko-neretvanske županije, te je  na osnivačkoj skupštini 1996.god.postao član Izvršnog odbora Saveza i bio član Izvršnog odbora sve do 2004. godine.

Od 1996. godine tajnik je Školskog sportskog društva „Gimnazijalac“ Gimnazije Dubrovnik. Vodio je ŠŠD Gimnazijalac na više od 300  županijskih natjecanja sa preko stotinu osvojenih prvih mjesta u županiji.

Od završnih natjecanja ističe se prvo mjesto u košarci i desetak medalja na badmintonskim natjecanjima.

Dobitnik je nagrade Hrvatskog kineziološkog saveza za uspješan rad 2012. godine.

Čestitamo nagrađenim profesorima!